Instagram

Piilotettu aarre tarjoaa Instagramiin sekä työkalukoulutusta että myös ns. kulttuuri- ja strategiakoulutusta. Koulutusten tueksi Johanna on tutkinut suomalaisten Instagram-käyttöä

Miksi Instagram?

Instagram nousi nopeasti suomalaisten suosimaksi somepalveluksi, nykyään sillä onkin enemmän käyttäjiä kuin esimerkiksi Twitterillä. Se eroaa Facebookista siitä, että siellä jaetaan lähinnä iloisia ja positiivisia asioista. ”Aloitan päiväni selaamalla Instagram-virtani läpi, tulen siitä hyvälle tuulelle”, kertoi syksyllä 2015 eräs Piilotetun aarteen asiakas, jota ahdisti Facebookissa jaetut uutiset. ”Kuulumiseni voi nykyään tarkistaa Instagramista, ei Facebookista”, kertoi toinen. Erilaisille tapahtumille, jopa perhejuhlille, sovitaankin nykyään oma #häsä, jonne tapahtumakuvia toivotaan. Marraskuusta 2015 marraskuuhun 2016 Instagram nousi 15 sijaa Alexan top-100-listalla ja on sittemmin pitänyt paikkansa.

Piilotettu aarrekin tykkää Instagramista

Johanna Janhonen käyttää Instagramia usealla tilillä:

 • Piilotettu aarre -tilillä halutaan inspiroida Instagramin sisällöntuottajia tuottamaan parempaa sisältöä – myös Instagramin ulkopuolelle.
 • jjanhone-tilillä Johanna testailee Instagramin käyttöä yritystiliään villimmin, mutta jakaa usein silläkin tilillä somevinkkejä. Tiliä hän käyttää mm. verkostoituakseen wikimedistien kanssa.
 • cmadfi-tilillä tehdään tapahtumamarkkinointia ja kerrotaan, mtä CMADFI-tapahtuman ympärilllä tapahtuu sekä jaetaaan inspiroivia yhteisötarinoita.
 • Laukaan Ekokoulu -tilillä kerrottiin kuulumisia Ekokoulu-hankkeesta
 • Kesällä 2015 hän instagrammasi partioleiri Kosmoksena, jolloin hän ymmärsi, miltä tuntuu olla Instagram-julkkis, joka saa satoja reaktioita jokaiseen kuvaan.
 • Marras-joulukuussa 2017 Piilotettu aarre organisoi somessa #suomikuvahaaste’en, johon tuli lähes pari tuhatta kuvaa myös Instagramin puolelle.
 • Vuonna 2019 Johanna ylläpiti keväästä syksyyn Wikimania-tapahtuman Instagram-tiliä.
 • Lisäksi Johannalla on yksityinen tili, jossa hän jakaa perhekuulumisia pienelle piirille ja seuraa pienen piirin kuulumisia. Se on hyvä tapa voittaa Instagramin algoritmi.

Kun kaikilla tileillä on omat julkaisuaikataulut, suunnitellut sisällöt, tavoitteet ja tilille mietitty visuaalinen ilme niiden ylläpito tuntuu helpolta. Usean tilin avulla myös ristiinmarkkinointiin tulee uusia mahdollisuuksia.

Piilotetun aarteen Instagram-tuotteita

Piilotettu aarre tarjoaa Instagramiin liittyen

 • koulutuksia (esimerkiksi Yritys @ Instagram)
 • työpajoja, joissa otetaan Instagram käyttöön, mietitään sille sisältöstrategia, julkaisukalenteri ja tavoitteet
 • konsultointia eli sparrausta ja uusia ideoita organisaation instagrammailuun
 • sisällöntuotantoa erityisesti tapahtumien yhteydessä

Katso Piilotetun aarteen tarkemmat tuotekuvaukset ja lue lisää Piilotetun aarteen tekemistä Instagram-tutkimuksista.

Ideoita Instagramiin – lyhytkoulutus

Piilotettu aarre järjesti ensimmäiset kaikille avoimet Instagram-koulutuksensa Jyväskylässä toukokuussa ja syyskuussa 2016. Ideoita Instagramiin -koulutus sopii erityisesti organisaatioiden Instagram-tilien ylläpitäjille, mutta myös asiantuntijoille, jotka haluavat markkinoida osaamistaan Instagramissa sekä työntekijälähettiläille, jotka haluavat kertoa visuaalisia tarinoita työstään. Tutustu Ideoita Instagramiin -koulutukseen!

Miten toimin Instagramissa yrityksenä -koulutuspäivä

Instagramissakin on eri asia tuottaa sisältöä yrityksenä kuin yksityishenkilönä. Koulutuspäivän aikana peredymme mm. siihen, millaista sisältöä suomalaiset yrityksiltä Instagramissa odottavat ja selvitämme, millaisin strategioin Instagramissa menestyy. Tutustu Miten toimin Instagramissa yrityksenä -koulutukseen!

Tutustu Piilotetun aarteen jakamiin Instagram-aiheisiin sisältöihin Bloggerissa,  SlideSharessa ja Pinterestissä.