Somen avaimet: Tarinavideot -koulutus

Organisaatioiden tulee tuottaa yhä kiihtyvällä tahdilla videoita eri somepalveluihin.

Tarinavideot-koulutuksissa tutustutaan siihen, miten videoille luodaan tarinamaailma ja miten niitä tuotetaan ja jaellaan nopeasti mobiililaitteiden avulla.

Tämä kaksiosainen koulutus on tilauskoulutus ja suositeltu osallistujamäärä on 9 tai alle.

Kouluttajat

Anna Kalliomäki neuvoo tarinallistamisen salat ja käsikirjoittamisen alkeet

Toni Nummela opettaa niksit nopeaan mobiilivideoiden tuotantoon ja vinkkaa hyvät työkalut

Johanna Janhonen jakaa somevinkkejä ja näyttää hyviä ja huonoja videoesimerkkejä

Somen avaimet: Tarinavideot-kouluttajina toimivat:

  • Toni Nummela, joka on tutkinut Suomen somen käyttöä mm. SuomiTube-laskurillaan. Mm. Docventuresin taustajoukoissa toiminut Toni ja lupaa myös vinkkejä siihen, miten kiireiset ihmiset voivat tehdä nopeasti näyttäviä videoita.
  • Anne Kalliomäki, jonka tausta on tv-maailmassa, on perehtynyt yli kymmenen vuoden ajan tarinallistamiseen eli tarinalähtöiseen palvelumuotoiluun. Anne on palkitun “Tarinallistaminen -Palvelukokemuksen punainen lanka” -kirjan kirjoittaja.
  • Johanna Janhonen, joka haluaa auttaa yhteisömanagereita pysymään vloggaajien perässä ja tuottamaan eri somekanaviin yhä parempaa sisältöä, entistä useammin.

Osallistujat saavat suunnittella Somen avaimet -koulutuspäivän  yhdessä järjestäjien kanssa.  Tarinavideot-päivän tarkemmat teemat ideoidaan yhdessä: keskitytäänkö esimerkiksi videohaastatteluihin, tapahtumavideoihin, vloggaukseen, tuotteiden esittelyyn vai johonkin muuhun. Entä halutaanko perehtyä videoiden muokkaukseen kännykkäappseilla vai mieluummin jollain tietokoneohjelmalla tai YouTuben omalla editorilla? Entä mikä on se tärkein somekanava, jonka käyttöä halutaan parantaa?

1A on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole vielä tehneet mobiilivideoita tai ovat tehneet niitä vähän. Kurssilla opitaan käsikirjoittamista ja videoiden kuvaamista.

1B on jatkokurssi osan 1A jälkeen ja se soveltuu ihmisille, joilla on kokemusta videoiden teosta, mutta jotka haluavat oppia uutta videoiden mobiilimuokkauksesta ja parhaista tavoista jaella somevideoita.

Oheisesta esitteestä löydät lisää tietoa koulutuksesta:

Tarinavideot-esite by jjanhone